Onze Sapiens stam is nieuw op deze wereld, we moeten samen te zien overleven in barre tijden.
Er wachten ons een aantal uitdagingen, maar in groep kunnen we rekenen op ieders talent: als jager, kunstenaar of vuurmaker. De totem op onze amulet beschermt ons tijdens de Ijstijd op de Brink.

Archeo-tolk Nelle neemt de groep mee naar het verste verleden van onze mensensoort in Europa. Haar archeologische kennis over de jagers-verzamelaars uit de Steentijd combineert ze met enkele ludieke groepsactiviteiten. Een halve dag waar je gegarandeerd een leuk souvenir of herinnering aan over houdt.

Speerdrijven, twijnen en graveren maar ook oker, silex en pyriet zijn enkele prehistorische ontdekkingen van de dag. Je kan deze activiteit zelf aanvullen voor kinderen of jongeren met het bouwen van een nomaden kamp, het brandend houden van het kampvuur of een bosspel “oertijdstratego”.

Praktische info
Locatie: Hopper Jeugdverblijf de Brink, Bosbergen 1, 2200 Herentals
145 euro voor een voor- of namiddag*
Mogelijk op maandag, woensdag of vrijdag, 9u15-12u15 of 13u30-16u30
Klassen tot 25 personen, verjaardagsfeestjes tot 15 personen
Het programma kan aangevuld worden met een zaaltje en catering tot een volwaardig onvergetelijk kinderfeestje
De activiteit van Archeo-tolk Nelle kan gecombineerd worden met andere activiteiten van de natuurgidsen op de Brink in een doorschuif systeem
*Groepen die niet op het domein van de Brink verblijven betalen een forfaitaire prijs van 35 euro voor het gebruik van de accommodatie. Dit wordt verekend met de Brink via de factuur van ARCHEO-TOLK